Захаросани милинки

25/05/2016
Ваня Георгиеваот Ваня ГеоргиеваМастър Шеф 3x
"Легендата разказва, че може са изядете само една от тези пухкави захаросани милинки и да спрете, но ... честно казано не вярваме, че може да останете само с една "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции24
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 102
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Маята активираме в малко топло мляко, 1 с.л. захар и малко брашно. Разбиваме яйцата и прибавяме останалото мляко.

Пресяваме брашното и добавяме всички продукти.

Замесваме меко тесто, което оставяме да втаса.

Оформяме топки и редим в тавата на печката, като преди това сме я намазали със олио и поръсили с малко брашно.

Отново втасват, след което ги мажем със жълтък и поръсваме със захар.

Печем в загрята фурна.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ваня Георгиева
Да може дори и само с олио пак става.
0
0
Гергана  Георгиева
Може ли да заместя мастта с масло или пък с равни количества олио и масло?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв