Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Милинки»Захаросани милинки

Захаросани милинки

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Захаросани милинки
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
25/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
24
"Легендата разказва, че може са изядете само една от тези пухкави захаросани милинки и да спрете, но ... честно казано не вярваме, че може да останете само с една"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • мас - 1 ч.ч. свинска
  • захар - 1 ч.ч.
  • сол - 1 к.л
  • мая - 1 кубче
  • прясно мляко - 400 мл
  • брашно - около 1 кг
  • ванилия - 2 бр.
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • жълтъци - 1 за намазване
  • захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята активираме в малко топло мляко, 1 с.л. захар и малко брашно. Разбиваме яйцата и прибавяме останалото мляко.

Пресяваме брашното и добавяме всички продукти.

Замесваме меко тесто, което оставяме да втаса.

Оформяме топки и редим в тавата на печката, като преди това сме я намазали със олио и поръсили с малко брашно.

Отново втасват, след което ги мажем със жълтък и поръсваме със захар.

Печем в загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Да може дори и само с олио пак става.
25.05.2016 19:18
1
Покажи всички подкоментари
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Може ли да заместя мастта с масло или пък с равни количества олио и масло?
25.05.2016 19:00