Пържен патладжан с домати

25/05/2016
"Всеки ден можем да си похапваме от това ястие и няма да ни омръзне "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 811
  • Преглеждания за месеца123
  • Преглеждания за седмицата26
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се нарязва на филии, поръсва се с малко сол и се оставя за 30 минути.

Измива се със студена вода и се подсушава. Овалва се в брашно и пържим от двете страни до златисто. Изважда се в чиния.

В същата мазнина, ако е нужно, се добавя още малко олио, се задушава ситно нарязан лук.

Доматите се настъргват на ренде. Сипваме ги в тигана при лука, добавя се захар, сол и риган. Разбърква се периодично, докато течността се изпари и остане на мазнина.

Сервира се в плитка чиния парчета патладжан, полети с доматения сос и поръсени с нарязан ситно магданоз.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Diana Tasheva
Diana Tasheva
14.08.2017 13:15
Рецептата е прекрасна - така я правеше и майка ми, но доматите първо се изпържват, докато останат на мазнина и накрая се слага 1 скилидка пресован чесън и магданоза. Изисква време, но си заслужава. Благодаря!
0
0
Илияна Димова
Благодаря за рецептата, много са апетитни , с доматения сос са голяма вкусотия
1
0
Веселина Константинова
Ох, много апетитно! Въпреки, че отнема време при приготвянето, вкусът му е неповторим!
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв