Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Мезета»Пържен патладжан с домати

Пържен патладжан с домати

Пържен патладжан с домати
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
25/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Всеки ден можем да си похапваме от това ястие и няма да ни омръзне"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • домати - 500 г
  • лук - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 1 к.ч.
  • сол - на вкус
  • захар - 1 щипка
  • магданоз - 3 стръка
  • риган - 2 щипки
  • олио - 1 к.ч. за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се нарязва на филии, поръсва се с малко сол и се оставя за 30 минути.

Измива се със студена вода и се подсушава. Овалва се в брашно и пържим от двете страни до златисто. Изважда се в чиния.

В същата мазнина, ако е нужно, се добавя още малко олио, се задушава ситно нарязан лук.

Доматите се настъргват на ренде. Сипваме ги в тигана при лука, добавя се захар, сол и риган. Разбърква се периодично, докато течността се изпари и остане на мазнина.

Сервира се в плитка чиния парчета патладжан, полети с доматения сос и поръсени с нарязан ситно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Diana Tasheva
Diana Tasheva
Рецептата е прекрасна - така я правеше и майка ми, но доматите първо се изпържват, докато останат на мазнина и накрая се слага 1 скилидка пресован чесън и магданоза. Изисква време, но си заслужава. Благодаря!
14.08.2017 13:15
1
Илияна Димова
Илияна Димова
Благодаря за рецептата, много са апетитни , с доматения сос са голяма вкусотия
03.08.2016 12:47
1
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Ох, много апетитно! Въпреки, че отнема време при приготвянето, вкусът му е неповторим!
25.05.2016 16:07
2