Питки за джоб

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Питки за джоб
Снимка: Monika Ivanova
1 / 4
25/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Приготвянето на перфектния сандвич-джоб започва с приготвянето на перфектните питки за джоб"

Необходими Продукти

  • брашно - 370 г
  • мая - 1 пакет суха
  • вода - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме маята и захарта в леко затоплена вода. Добавяме и 70 г от брашното, разбъркваме хубаво и оставяме на топло за 15 минути. След като минат тези 15 минути, сместа е шупнала и добавяме към нея солта, олиото и останалото брашно.

Разбъркваме добре и изсипваме на набрашнен плот, за да омесим. След като е станало гладко тесто, слагаме отново в купа и покриваме с влажна кърпа. Предварително подгрявам леко фурната и оставям купата там за 1 час.

След час сместа е удвоила обема си, тогава отново премесваме и разделяме на 8 малки топчета. Набрашняваме ги добре и ги оставяме да починат още 20 минути.

Разточваме на кръгчета с дебелина около 5 мм и както са набрашнени, без да се мажат с нищо друго, отгоре печем в тава, покрита с хартия за печене.

Фурната настройвам на 200 градуса и пека 5 минути от едната страна и 3 минути от другата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: