Картофена яхния с кюфтета

26/05/2016
Албена
отАлбенаМастър Шеф38871714803
"Мммммм, много вкусно "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 289
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесваме каймата с чубрицата, нарязаната на ситно една глава лук. От нея се оформят малки кюфтета, които се овалват в брашно. Те се варят за 10 минути във вряща подсолена вода.

В мазнина задушаваме другата глава лук, нарязана на ситно. Слагаме нарязаните морков, пиперка и картофите, нарязани на едро. Разбъркваме, добавяме брашното, червения пипер и предварително смлените на ситно домати.

Ястието се разбърква и към него се добавя вода, колкото да покрие картофите. Подправяме със сол. Като заври, се прибавят кюфтетата.

Варим до омекване на продуктите.

Ястието се сервира горещо, поръсено със ситно нарязан пресен магданоз и люта чушка по желание.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар