Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Яхния»Картофена яхния с кюфтета

Картофена яхния с кюфтета

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Картофена яхния с кюфтета
Снимка: Албена Асенова
3 / 7
07/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Мммммм, много вкусно"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • чубрица - 1/2 с.л.
  • картофи - 6 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 1 зелена пиперка
  • домати - 2 бр.
  • лук - 2 гл.
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 щипка млян
  • олио
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесваме каймата с чубрицата, нарязаната на ситно една глава лук. От нея се оформят малки кюфтета, които се овалват в брашно. Те се варят за 10 минути във вряща подсолена вода.

В мазнина задушаваме другата глава лук, нарязана на ситно. Слагаме нарязаните морков, пиперка и картофите, нарязани на едро.

Разбъркваме, добавяме брашното, червения пипер и предварително смлените на ситно домати.

Ястието се разбърква и към него се добавя вода, колкото да покрие картофите. Подправяме със сол. Като заври, се прибавят кюфтетата.

Варим яхнията до омекване на продуктите.

Картофената яхния се сервира гореща, поръсена със ситно нарязан пресен магданоз и люта чушка по желание.

Картофената яхния с кюфтета е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: