Пикантна телешка шкембе чорба

26/05/2016
Ваня Георгиеваот Ваня ГеоргиеваМастър Шеф 3x
"Има десетки рецепти за шкембе чорба, претендиращи за автентичност. Не се наемаме да кажем, коя е истинската, но тази е толкова невероятно вкусна, че всеки непременно трябва да я опита "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 384
  • Преглеждания за месеца747
  • Преглеждания за седмицата41
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3,3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Шкембето почистваме много добре, измиваме го и го слагаме да се вари.

След сваряването го нарязваме на дребни кубчета.

Яйцата разбиваме със киселото и прясното мляко.

В сгорещеното олио или масло запържваме брашното, към него при постоянно бъркане прибавяме млечната смес и бульона.

Отделно правим запръжка от олио и червен пипер.

Овкусява се със счукан чесън, оцет и лют червен пипер.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 1
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ivo Ki
Ivo Ki
26.11.2016 22:57
Това не е шкембе чорба !
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв