Уханна баница със спанак, масло и козе сирене

26/05/2016
Plesneva
отPlesnevaПомощник Готвач1723512522
"Една от любимите ни комбинации - задължително е да я пробвате "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо498
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме спанака, накълцваме го и го задушаваме в маслото за 3 мин. Оставяме настрана да изстине. През това време разбиваме яйцата със сиренето, нарязваме на ситни бучици маслото и когато преценим, че спанакът е достатъчно охладен - добавяме и него.

Къпаните кори, за които споменах, са по 3 бр. в пакет.

Разстилате кората, разнасяте сместа и навивате. Слагате в намаслена тавичка или върху хартия за печене. Моята тавичка е 26 см.

Преди да мушнете във фурната, разхвърлете небрежно парченца масълце.

Печете в незагрята фурна на 170°C до зачервяване.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Георгиева
Много вкусно изглежда само бих заменила сиренето с овче или краве.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв