Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Лесен пухкав кекс

Лесен пухкав кекс

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Лесен пухкав кекс1 / 2
25/10/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
"Интересно предложение за вкусен кекс без набухвател Готови ли сте за предизвикателството"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 7 с.л.
  • вода - 7 с.л.
  • какао
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме с миксер петте яйца и захарта в продължение на 7 минути. Добавяме олиото и водата.

Прибавяме постепенно пресятото брашно и бъркаме до получаването на много гъста смес. Добавяме какаото и разбъркваме добре.

Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса. 20 минути отдолу и след това отгоре. Проверяваме с клечка за зъби дали е готово.

Украсяваме с пудра захар или течен шоколад!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
529
420
39
20
10
Дай твоята оценка: