Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Ароматно пилешко с тиквички

Ароматно пилешко с тиквички

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Ароматно пилешко с тиквички
Снимка: Monika Ivanova
1 / 3
26/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Има нещо неустоимо в комбинацията от пилешко месо и крехки тиквички, не мислите ли?"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 300 г
  • тиквички - 1 бр. средно голяма
  • масло - 20 г
  • бекон - 50 г
  • бира - 1 ч.ч.
  • подправки - на вкус
  • сол
  • куркума
  • черен пипер
  • къри
  • чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме тиквичките и пилешкото месо на кубчета, а бекона - на лентички.

Слагаме маслото в тиган и запържваме продуктите за 3-4 минути.

Прехвърляме в тава и заливаме с половината бира и подправки на вкус.

Важно е да се използват всичките подправки, за да се получи силен аромат, но можете да сложите колкото искате от всяка от тях в зависимост от вашите вкусови качества.

Пече се на 220 градуса около 20 минути, като по време на печенето се разбърква 2-3 пъти и по средата на времето се долива бирата, за да не се препекат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: