Патладжан акордеон

26/05/2016
Моника
отМоникаЧирак6213710
"Вкусен и много ефектен деликатес с патладжани, с който лесно може да впечатлите гостите!"
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 511
  • Преглеждания за месеца600
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • патладжани - 2 бр.
  • шунка - 50 - 100 г
  • скаморца - 50 - 100 г (или някакъв друг вид кашкавал)
  • домати - 1 - 2 бр.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните и ги подсушете. Нарежете патладжаните почти до долу, като внимавате да не ги отрежете целите.

Нарежете кашкавала, доматите и шунката на филийки. Насолете хубаво вътрешността на патладжаните и започнете да редите филийките шунка, кашкавал и домат между нарязаните ленти.

Прехвърлете в тава с хартия за печене и ги поръсете със зехтин и печете в предварително загрята фурна на 200°С.

Сервирайте.

ДА ВИ Е СЛАДКО!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

ВИЛИ-Виолета Матева
И аз избягвам патладжаните ,не ми понася но път тиквичките са ми любими и вече опитах като акордеон
1
0
Ваня Георгиева
Ще го направя и със тиквички защото имаме проблеми със стомаха а патладжана е малко рисков зеленчук.
1
0
Моника
Моника
27.05.2016 13:55
Да патладжаните са трудно смилаема храна
1
0
ВИЛИ-Виолета Матева
С каквото и да се напълни става вкусно ,по същия начин правя и тиквички
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв