Родопска баница с ориз

27/05/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257176
"Страхотна вкусотия за любителите на различното! Открийте защо ето тук"
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 009
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • брашно – 600 г
  • овче сирене – 550 г
  • прясно мляко – 350 мл
  • яйца – 7 бр.
  • масло – 200 г
  • сол – 1 ч.л.
  • ориз – 500 г
  • захар – 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ориза и го подсушаваме. В дълбок съд върху котлона загряваме маслото и в него задушаваме ориза. Добавяме настърганото сирене и 3 от яйцата.

В отделен съд изсипваме брашното и с малко вода замесваме твърдо и еластично тесто. Разделяме го на три части. От всяка част разточваме кора с големината на тавата, в която ще печем баницата.

Намазваме тавата с масло и разстиламе първата кора. Върху нея изсипваме и разстиламе половината от сместа с ориза. Покриваме с втората кора и върху нея разпределяме равномерно останалата част от сместа. Покриваме с последната кора.

Заливаме баницата с разбитите и разбъркани с прясното мляко и захар и яйца.

Печем в предварително загрята фурна на 170 градуса до зачервяване за около 40 минути.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Plesneva
Plesneva
27.05.2016 12:55
Обожавам вкуса на масло,който се носи от този клин.Страхотна вкусотия е.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв