Питка Аламинут със сода

01/06/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 027
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното и го изсипваме в дълбок съд. В средата на брашното издълбаваме кладенче. В него слагаме разбитите с киселото мляко и содата яйца.

Овкусяваме със солта и постепенно замесваме умерено твърдо тесто, но без да го месим продължително. Оформяме на топка и я прехвърляме в намазана с половината масло тава.

Притискаме отгоре питката и с пръсти правим дупки по цялата повърхност. Покриваме питката с кърпа и я оставяме да втаса за 20 минути.

Печем хляба в предварително загрята фурна с вентилатор на 160 градуса за 30 минути.

Изваждаме опечената питка и я намазваме обилно с масло отгоре. Покриваме и оставяме за 10 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар