Селска манджа от бакла и зелени сливи

27/05/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру196784069714
"За вегани, вегетарианци и пости "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 106
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Баклата се измива и нарязва през средата на две.

Загрява се олиото, сипваме ситно нарязан лук и скилидки чесън, след него - баклата, да се задуши. Разбърква се, прибавяме червения пипер и сол.

Заливаме продуктите с гореща вода и оставяме да ври на тих огън, докато омекне баклата.

Малко преди края се пускат измити зелени сливи и нарязан магданоз. Варим още 10 минути.

За по-добра гъстота разбърквам 1 или две супени лъжици брашно с малко вода на кашичка и сипваме в манджичката.

Изключваме котлона и оставяме да поври още 2-3 минути за брашното.

Може да се поднесе с лъжица гъсто кисело мляко!подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар