Пилешки пържоли на скара с гъби и пресен лук

27/05/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру197284170114
"Здравословно, вкусно и бързо - трите характеристики на перфектното ястие "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 903
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 5 бр. филета
  • гъби - 500 г
  • лук - 3 стръка
  • олио - 3 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 2 щипки
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките филета се нарязва на две тънки парчета, така че да се получат 10 пържолки. Поръсваме със сол и черен пипер.

Намазва се загрята скара с мазнина и печем от двете страни до зачервяване.

В тиган се загрява олиото и маслото, задушава се ситно нарязан лук, добавят се гъбите, нарязани на парчета.

Поръсва се с малко сол, черен пипер и готвим до готовност.

Пържолите нареждаме в чиния, отгоре се разпределят задушените на тиган гъби и гарнитура от картофена салата.

За повече свежест поръсваме с нарязан магданоз и пресен зелен лук.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар