Пилешки пържоли на скара с гъби и пресен лук

27/05/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру206284776315
"Здравословно, вкусно и бързо - трите характеристики на перфектното ястие "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 953
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 5 бр. филета
  • гъби - 500 г
  • лук - 3 стръка
  • олио - 3 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 2 щипки
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките филета се нарязва на две тънки парчета, така че да се получат 10 пържолки. Поръсваме със сол и черен пипер.

Намазва се загрята скара с мазнина и печем от двете страни до зачервяване.

В тиган се загрява олиото и маслото, задушава се ситно нарязан лук, добавят се гъбите, нарязани на парчета.

Поръсва се с малко сол, черен пипер и готвим до готовност.

Пържолите нареждаме в чиния, отгоре се разпределят задушените на тиган гъби и гарнитура от картофена салата.

За повече свежест поръсваме с нарязан магданоз и пресен зелен лук.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!