Чипс от тиквички и пармезан

28/05/2016
Desy
отDesyНовак1
"Зеленчуков чипс, приготвен лично от нас, държахме да се изфукаме с крайния резултат "
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 160
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • тиквички - 2 бр.
  • моркови - 1 - бр.
  • пармезан - 1 ч.ч. настърган (или друг твърд кашкавал)
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте тиквичките и ги настържете на ситно ренде (без семките).
Изцедете ги добре (аз в шепата си изтисках част от водата, после оставих върху домакинска хартия, да попие останалата.)

Добавете настърганият морков.

Смесете настърганите тиквички и морков с пармезана. Добавете черен пипер (аз добавих и малко лют червен, импровизирайте ;)

В тава, покрита с хартия за печене, слагайте по една супена лъжица от сместа. Натиснете всяко парче чипс с гърба на лъжицата, за да е плоско (виж на снимката).

Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 15 минути, докато крайчетата са добре препечени.

Извадете чипса от фурната и го оставате да изстине, след което внимателно го отлепете от хартията и преместете в купичка за сервиране.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Plesneva
Plesneva
28.05.2016 11:19
Страхотно бирено мезенце,задължително ще се пробва.
0
0
Катя Благоева
Може ли да ги правим по малки и да се пържат или са само за печене?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!