Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова Торта»Вкусна и лесна шоколадова торта

Вкусна и лесна шоколадова торта

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
27/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Няма нищо по-хубаво от домашното. Разглезете себе си и близките с тази невероятно вкусна и лесна торта."

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • захар - 250 г
  • какао - 80 г
  • яйца - 4 броя
  • прясно мляко - 200 мл
  • олио - 140 мл орехово или 50 г смлени орехи
  • за крема
  • шоколад - 200 г черен
  • масло - 100 г
  • сметана - 200 мл течна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако нямате орехово олио, може да го приготвите като пасирате заедно олиото с 50 г предварително фино смлени орехи. От посочените продукти трябва да приготвите 2 отделни блата. Първо загрейте фурната на 180 градуса.

Смесете заедно 100 г брашно, 40 г какао, 1/2 от бакпулвера и 140 г захар в купа. Разбийте 2 яйца самостоятелно. В купата долейте 100 мл мляко и 70 мл олиото, объркайте добре, след което прибавете разбитите яйца.

Изсипете сместа в намаслена и набрашнена тавичка (около 25 см диаметър). Пече се 20 минути и се проверява готовността на блата с клечка. По същия начин се приготвя вторият блат. Изпечените блатове се охлаждат леко върху решетка.

За да приготвите крема разбийте предварително сметаната на пухкав сняг. Разтопете заедно маслото и натрошения шоколад в съд на котлона, докато се хомогенизират, но да не завират.

Оставете шоколадовата смес да се охлади леко и я смесете с разбитата сметана. С този крем слепете двата блата торта, а отгоре намажете равномерно с остатъка от крема. Направете украса по желание. Ако искате да приготвите наистина голяма торта, може да я направите с 3 блата, като увеличите и малко съставките за крема.

Получава се страхотна шоколадова торта, която се топи в устата!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
5107
435
328
210
10
Дай твоята оценка: