Пикантни странджанки с домашна кайма

27/05/2016
"Чудихме се дълго защо се наричат Странджанки...След това просто решихме да си похпваме, без много, много да му мислим "
Приготвяне20 мин.
Готвене4 мин.
Общо24 мин.
Порции8 бр,.
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 471
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • хляб - 8 бр.
  • кайма - 400 г (домашна, овкусена)
  • подправки - за каймата
  • сол - 8 г
  • кимион - 5 г
  • чубрица - 60 г
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 15 г лют
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата омесвам хубаво с подправките и оставям да престои 3-4 часа.

Мажа филиите с овкусената кайма и пека във фурната (предварително загряла) на горен реотан на 200 градуса за 3-4 мин.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

ВИЛИ-Виолета Матева
Винаги слагам в каймата чубрица ,кимион и черен пипер както ти ги приготвяш и стават чудесна закуска за почивните дни:)))
2
0
enggell2020@abv.bg
enggell2020@abv.bg
28.05.2016 09:35
Ние вкъщи ги обожаваме и ги хапваме по всяко време :)
0
0
Ваня Георгиева
с домашна кайма стават най вкусни, понякога правим със готова от пакетчета овкусена но изобщо не ми харесва.
2
0
enggell2020@abv.bg
enggell2020@abv.bg
28.05.2016 08:45
Определено с домашната ставам много вкусни, направих доста и изчезнаха аламинут!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв