Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Пай с кайма и крема сирене

Пай с кайма и крема сирене

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Пай с кайма и крема сирене
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 3
27/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8 парчета

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 бр.
  • кайма - 300 г
  • лук - 1 глава
  • яйца - 1 бр.
  • крема сирене - 1 ч.л.
  • кашкавал
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в загрято олио. След това се добавя каймата и отново се запържват.

Като бъде готова каймата, се вдига от огън и се добавят сол, черен пипер, разбива се яйцето и се слага крема сиренето.

Бутер тестото се разстила по тавата, с вилица се правят дупки, за да не бухне при запичането. Пече се във фурна на 180 градуса до леко зачервяване.

След това се добавя приготвяната смес с кайма отгоре равномерно. Отново се връща във фурната и запича до златисто-червеникаво.

5 минути преди да бъде готово, се рендосва обилно с кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: