Пържоли с печурки и бяло вино

27/05/2016
Марияна
отМариянаМастър Шеф6602565843
Приготвяне25 мин.
Готвене70 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо623
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • печурки - 300 г
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер - млян
  • брашно 2 с.л.
  • масло - 4 с.л.
  • индийско орехче - 1 щипка
  • свински пържоли - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолките ги начуквам на много тънко и ги овкусявам със сол и черен пипер.

Изпържваме ги до златисто в тиганче от двете страни. Оставям ги на страни захлупени и топли.

Почиствам гъбите. Аз правя соса с печурки. Нарязвам ги на парчета. Позапържвам леко гъбите. Позапържвам брашното с маслото и разреждам с малко топла водичка.

Добавям и др. част от горещата водата и виното, после и гъбите. Сол и черен пипер на вкус и индийското орехче.

Слагам вътре и пържолките. Ври на тих огън.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар