Лимонов кекс с глазура

28/05/2016
Анонимен
отАнонименМастър Шеф6272555813
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 060
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • брашно - 2 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • масло - 1/2 ч.ч краве
  • бакпулвер - 1 бр.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • лимонов сок - на 1/2 лимон
  • лимонова кора - на 1/2 лимон
  • За лимоновата глазура
  • лимони - 1/2 бр.
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • лимонова кора - на 1/2 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивам яйцата със захарта много добре с помощта на миксер. После прибавям към сместа и пак разбивам и маслото.

Пресявам брашното и към него слагам и бакпулвера. Прибавям сока на 1/2 лимон, който предварително сме изцедили и настъргана кора на 1/2 лимон.

Обърквам всичко много добре. Изсипвам в тавичка или кексова форма, намазана с олио и посипана с брашно. Пека на 180 градуса в загрята фурна.

Приготвям си глазурата, докато се пече кексът. Разбивам пудрата захар със сока на 1/2 лимон. Добавям към сместа за глазурата и настъргана кора на лимон.

След като изстине малко и кексът, намазвам с глазурата. Хапваме с кафе или сок.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Гергана  Георгиева
Кекса наистина е много приятен и много ароматен.Глазурата обаче приготвена по този начин, след като изсъхне се напуква затова прибавих от себе си 2 с.л.меко масло.Получава се гладка и ароматна глазура,която лесно се нанася върху кекса.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв