Трахана с кисело мляко

28/05/2016
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф717302144
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо710
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Булгурът и траханата се слагат в тенджера и се долива вода, да покрие съдържанието с 3 пръста над него. Престоява така 30 мин.

Вари се на среден огън, докато омекне траханата. Отделно в купа се разбъркват киселото мляко и брашното.

Добавя се 2 в.ч. вода и отново се разбърква. След това се изсипва върху сварените трахана и булгур.

Оставя се да заври отново. Посолява се и вдига от огъня. Отделно се разтопява маслото със зехтина, добавя се ментата и се запържва леко. С това се залива отгоре траханата.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар