Задушен петел

04/02/2012
от ТаняНовак
"Разбира се, че ще го поднесете с чаша червено вино "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо8 239
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • петел – 2 кг.
  • лук – 3 глави
  • моркови – 3 бр.
  • масло – 150 гр.
  • мас – 2 с. л.
  • брашно – 2 с. л.
  • коняк – 1 к. ч.
  • червено вино – 200 мл.
  • доматено пюре – 3 - 4 с. л.
  • гъби – 200 гр.
  • чесън – 3 скилидки
  • дафинов лист
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Петелът се нарязва на порции и се слага в сгорещената мас. Прибавят се нарязаните моркови и лук и се разбърква. Прибавя се и коняка. След няколко минути се прибавя и виното, брашното размито с доматеното пюре, подправките и 100 мл вода.

Вари се на тих огън, докато месото по умекне. Прибавят се и задушените в масло гъби и се доварява.

Накрая се прибавя и нарязания магданоз.
подобни рецепти тук

5 6
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар