Яйца по арабски

28/05/2016
Катя Благоева
отКатя БлагоеваГотвач157733871
"Мирише като шакшука, приготвя се като шакшука - сигурно е шакшука "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 774
  • Преглеждания за месеца578
  • Преглеждания за седмицата62
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган с незалепващо покритие нарязваме червения лук на шайби и го слагаме на слаб огън с малко олио. След това слагаме и ситно нарязания чесън.

Пържим, докато покафенее. След това нарязваме и чушките и ги слагаме да омекнат малко, като бъркаме, след това изсипваме доматите и ги оставяме така, да се посгъстят.

Слагаме и подправките с изключение на магданоза, който е накрая. След като се посгъсти ястието, внимателно слагаме яйцата, без да ги разбиваме и захлупваме с капак за 10 минути.

След това отваряме и яйцата са готови. Отгоре нарязваме магданоз и сервираме.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Иванка Йорданова
Стана невероятна вкусотия и не се налагаше да цапам много съдове! Направо от котлона в печката, както са в тигана да се запекат яйцата! Изпекох и две наденички, нарязах ги и ги сложих и тях! Облизахме си пръстите
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!