Бананови понички

02/11/2011
vanqот vanqНовак
"Тези бананови бухтички с кисело мляко и яйца са перфектната закуска за малки и големи"
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции5-6 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо15 646
  • Преглеждания за месеца127
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява в голяма купа, добавя се 1 ч.л. захар, сода бикарбонат, бакпулвер и сол. Разбърква се добре, добавяме индийско орехче, след което отново разбъркваме.

Банана се намачква добре и разбърква с киселото мляко. Ароматизира се с ванилия. 1/2 ч.ч. захар се разбива с маслото, добавят се яйцата, разбиват се докато стане пухкава смес и постепенно се налива в брашното. Щом брашното поеме яйцата се добавя банановата смес и хубаво се разбърква. Трябва да остане лепкаво в сърцевината. Тестото се оставя да почине завито в хладилник.

Щом се извади се разделя на равни части, обилно се набрашнява и разстила на тънък лист. С метален диск или с чаша се режат кръгчета. Пържат се в предварително загрято олио.

Поничките се изваждат върху салфетка, която да поеме излишната мазнина.подобни рецепти тук

5 10
4 6
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Беки
Беки
19.06.2012 19:03
колкото искаш - няма особено значение, но май е добре поне 20 минути
0
0
Цвети
Цвети
19.06.2012 16:08
не е казано колко време трябва да поседи в хладилника , за да почине ...
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв