Огретен с картофено пюре и тиквички

28/05/2016
Наталия Петрова
отНаталия ПетроваГотвач3536692572
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо877
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, измиват и сваряват в солена вода до готовност, след това се прецеждат и се оставят да изстинат.

Тиквичката се настъргва, посолява се и се оставя в гевгир да се оцежда (около 30 мин).

След като картофите са изстинали, а тиквичките са се отцедили, рендосваме картофите, а тиквичките изстискваме и слагаме в купа. Към рендосаните картофи прибавяме олио и черен пипер на вкус, разбъркваме и разстиламе на дъното на малка тавичка.

Към тиквичките прибавяме нарязаните на ситно чесън, копър и магданоз, разбъркваме и разпределяме върху картофите. Отгоре слагаме сиренето.

В малка купичка разбиваме яйцето и млякото и с лъжица ги разпределяме равномерно върху сиренето и тиквичките. Печем около 35 мин. на 180-200 градуса.

След като е готово, може да потърсим с чесън и магданоз.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

ВИЛИ-Виолета Матева
Харесва ми така без кайма ,че има хора които не ядат месо Прекрасно изглежда ,свежо и вкусно -поздравления
0
0
Наталия Петрова
Да всеки си има предпочитания, но рецептата позволява да се правят промени и допълнения според тях.
0
0
Ваня Георгиева
Верно това наистина е идея добре че ме подсети.
0
0
Ваня Георгиева
Невероятно изглежда и предполагам много вкусно, не съм правила точно такъв но е време да опитам, само дето мъжете ще се мръщят.
0
0
Наталия Петрова
Може да сложиш и един ред кайма и всички ще са доволни;)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв