Патладжан с доматен сос на фурна

28/05/2016
Наталия Петрова
отНаталия ПетроваГотвач3536692572
"Лъжете се, ако си мислите, че може да изядете само една порция от тази вкусотия "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 219
  • Преглеждания за месеца175
  • Преглеждания за седмицата41
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се почиства, нарязва на шайби, посолява се и се оставя в гевгир за около половин час. Докато патладжанът се оцежда, си приготвяме доматения сос. В олио (10-15 мл) задушаваме нарязания на ситно лук и настъргания морков, щом се позапържат, прибавяме наситнен магданоз, щипка червен пипер, щипка захар, разбъркваме и прибавяме брашното.

Щом брашното се позапържи, сипваме при непрекъснато разбъркване доматения сок, оставяме за една минута да се сгъсти леко сосът и махаме от огъня.

След като патладжанът се е отцедил, го изплакваме и запичаме леко от двете страни в грил тиган. В купичка разбиваме яйцето и млякото и щом сосът и патладжанът са готови, пристъпваме към сглобяване.

В малка тавичка нареждаме на дъното половината патладжан, заливаме с половината от соса, разпределяме и яйцето, млякото , след това останалия патладжан и останалия сос.

Печем на 180- 200 градуса за 15-20 минути.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!