Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Патладжан с доматен сос на фурна

Патладжан с доматен сос на фурна

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9812k2
Патладжан с доматен сос на фурна
Снимка: Наталия Петрова
2 / 6
28/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"Лъжете се, ако си мислите, че може да изядете само една порция от тази вкусотия"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 голям
  • доматен сок - 150 мл. гъст
  • лук - 1 глава кромид
  • моркови - 1 малък
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • олио
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • сол
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се почиства, нарязва на шайби, посолява се и се оставя в гевгир за около половин час. Докато патладжанът се оцежда, си приготвяме доматения сос. В олио (10-15 мл) задушаваме нарязания на ситно лук и настъргания морков, щом се позапържат, прибавяме наситнен магданоз, щипка червен пипер, щипка захар, разбъркваме и прибавяме брашното.

Щом брашното се позапържи, сипваме при непрекъснато разбъркване доматения сок, оставяме за една минута да се сгъсти леко сосът и махаме от огъня.

След като патладжанът се е отцедил, го изплакваме и запичаме леко от двете страни в грил тиган. В купичка разбиваме яйцето и млякото и щом сосът и патладжанът са готови, пристъпваме към сглобяване.

В малка тавичка нареждаме на дъното половината патладжан, заливаме с половината от соса, разпределяме и яйцето, млякото , след това останалия патладжан и останалия сос.

Печем на 180- 200 градуса за 15-20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: