Голямата милинка

28/05/2016
ВИЛИ-Виолета Матеваот ВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф 8x
"И както е казал Мечо Пух - колкото повече, толкова повече "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точки
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 780
  • Преглеждания за месеца945
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

  • айран - 300 мл
  • мая - 20 г
  • вода - 100 мл за маята
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • сирене - 150 г
  • брашно - 600 г
  • заливка
  • масло - 50 г разтопено
  • олио - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в хладката вода със захарта и оставяме да шупне за 10 минути. С остналите продукти се замесва средно меко тесто /без сиренето/.

Втасва на топло за 30 минути, покрито с кърпа.

От тестото се късат малки топчета и се нареждат в намаслена тава.

След 10 минути оставена да си почине се прави заливка. В тиган се загрява олиото и маслото, запържва се брашното и заливаме отгоре. После се поръсва с натрошено сирене.

Фурната, загрята на 180 градуса, печем до хрупкава коричка. Сервираме с чаша мляко и поръсена с пудра захар, ако обичате.

Много е вкусна.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Николина Панчева
Мария с суха мая по бързо втасва тестото и стават по меки . само това е разликата .аз днес замесих тесто за питка за утре с суха мая и за 5 минути втаса маята а за около 20 минути втаса и тестото . след малко ще го примесвам и ще пека
0
0
Ваня Георгиева
Аз ще ти отговоря от опит че и със суха мая стават мекички и вкусни.
1
0
Марияна Желева
Много хубави милинки станаха. Рецептата е много точна и сполучлива. Стават меки и вкусни. Тестото стана пухкаво и меко. От половин доза стават 18 топки за малка тавичка. Препоръчвам да я опитате!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв