Уникално печено пиле в тенекия

28/05/2016
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф92712288293
"Това пиле ни взе акъла и само се чудим откъде да докопаме тенекия Благодарим на Ваня Георгиева за апетитната рецепта"
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 324
  • Преглеждания за месеца2487
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бр.
  • бира - 1 бутилка
  • подправки - за пиле
  • бульон - пилешки
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме пилето. Хубаво го натриваме със подправката за пиле и един стрит пилешки бульон. Така може да постой 30 минути, след което го трием с червен пипер, може и малко леко лют и олио.

Така пилето го нанизваме на отворена бутилка с бира и го слагаме в по стара тава. В тавата може да сложите и зеленчуци, картофи, лук, домати и тиквички.

Поръсвате малко с олио и сол. Така приготвеното пиле се покрива със тенекия от сирене. Пали се огън и като се образува жар, се слага тенекията и отвсякъде се затрупва със жарта.

Става уникално сочно отвътре и хрупкаво отвън пиле.

Опитайте! Особено е подходящо за пикник в гората!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Zaiko72
Zaiko72
27.07.2017 20:49
Става уникално пиле (тип пиле на грил) ако се пече във фурна на газ!!! Не е нужна тенекията, а единствено поливане с това което изтича от пилето и бутилката! Бутилката, бирена тип старите, е пълна с 2/3 вода и 1/3 натрошено масло. Между тялото и крилцата, бутчетата се слатаг клечки за зъби. Невероятно вкусно става, като в Чешката бирария на Графа, за знаещите я )))
0
0
Ваня Георгиева
Не е толкова трудоемко така ти се струва само мъжа ти да направи огъня и да има жар.
4
0
Веселина Константинова
Наистина уникално, но и трудоемко! Но може би си заслужава!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв