Уникално печено пиле в тенекия

28/05/2016
Ваня Георгиеваот Ваня ГеоргиеваМастър Шеф 3x
"Това пиле ни взе акъла и само се чудим откъде да докопаме тенекия Благодарим на Ваня Георгиева за апетитната рецепта"
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 793
  • Преглеждания за месеца99
  • Преглеждания за седмицата25
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бр.
  • бира - 1 бутилка
  • подправки - за пиле
  • бульон - пилешки
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме пилето. Хубаво го натриваме със подправката за пиле и един стрит пилешки бульон. Така може да постой 30 минути, след което го трием с червен пипер, може и малко леко лют и олио.

Така пилето го нанизваме на отворена бутилка с бира и го слагаме в по стара тава. В тавата може да сложите и зеленчуци, картофи, лук, домати и тиквички.

Поръсвате малко с олио и сол. Така приготвеното пиле се покрива със тенекия от сирене. Пали се огън и като се образува жар, се слага тенекията и отвсякъде се затрупва със жарта.

Става уникално сочно отвътре и хрупкаво отвън пиле.

Опитайте! Особено е подходящо за пикник в гората!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Ваня Георгиева
Не е толкова трудоемко така ти се струва само мъжа ти да направи огъня и да има жар.
3
0
Веселина Константинова
Наистина уникално, но и трудоемко! Но може би си заслужава!
1
0
Катя Благоева
Това се прави, навън като компоти те. Слагаме с жар нали така?
0
2

Виж всички коментари или напиши такъв