Масленки

от Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
03/11/2011
"Предлагаме ви една изпитана рецепта за масленки, с които да почерпите гостите си, дошли на кафе "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции30-40 бр.
Сготви+2 точки
1 Потребител и ти сготвиха тази рецепта
Статистика
  • Преглеждания общо44 596
  • Преглеждания за месеца535
  • Преглеждания за седмицата40
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • мас - 250 г свинска
  • вино - 100 мл бяло
  • захар - 60 - 70 г пудра
  • ванилия - 2 пакетчета
  • лимони - 2 ч.л. настъргана кора, по желание
  • брашно - около 450 г

Приготвяне на Масленки

Неоходимо е свинската мас да е размекната, но не разтопена. Размесете я с виното, пудрата захар, ванилията, лимоновата кора и започнете да добавяте брашно.

Замесвайте и добавяйте брашно, докато се получи твърдо тесто. С помощта на шприц или накрайник и найлоново пликче се шприцоват масленки в тава.

Печете ги на 160-170 градуса предварително загряна фурна, докато леко порозовеят. Още топли ги поръсете с пудра захар по желание.
[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

4
Общо 25 гласували
5 11
4 7
3 4
2 2
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Vili
26.01.2014 23:08
Това е рецептата. Благодаря Ви!
1
0
диди
02.01.2014 10:09
Супер
0
0
Силвия
22.11.2013 20:31
Няма ли да са по-хубави с масло, отколкото с мас?
57625
11.12.2013 21:34
не,с мас стават превъзходно хрупкави,а с масло корави,различно е
7
0
0
1

Най-популярните рецепти от категорията