Хрупкави тиквички по френски

28/05/2016
Катя Благоеваот Катя БлагоеваПомощник Готвач 1x
"Невероятни тиквички, които обезателно трябва да опитате "
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
26 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо40 731
  • Преглеждания за месеца8259
  • Преглеждания за седмицата448
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена26

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземаме тиквичките и ги режем на кръгчета и ги слагаме в купа и им слагаме сол, лимон, черен пипер и нарязания на ситно магданоз.

Разбъркваме ги и оставяме така да престоят 1 час. След това приготвяме панировка, като в друга купа слагаме водата, брашното и сол на вкус.

Бъркаме, докато се получи хомогенна смес и така оставяме да престои 1 час. След като е минал 1 час, слагаме и разбития на сняг белтък.

Тиквичките внимателно с рака ги вадим и слагаме в цедило, да се изцедят от сока. Нагряваме повече мазнина и започваме една по една да топим тиквичките в панировката и да ги пържи до приятен златист загар.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар