Бабините бухти с 1 яйце

29/05/2016
Наталия Петрова
отНаталия ПетроваГотвач3446692552
"Баба готви хем най-вкусно, хем и най-икономично. На всичкото отгоре винаги ни поднася тези бухтички с домашно сладко Пожелаваме и на вас да ви е сладко!"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
110 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо420 093
  • Преглеждания за месеца13784
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена110

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Включете олиото да загрява в подсушен тиган или тенджера. Докато олиото загрява, приготвяме тестото. В купа слагаме млякото и в него загасяме содата, разбъркваме хубаво и чукваме вътре и яйцето, слагаме и солта и захарта, отново разбъркваме и постепенно добавя брашно.

Щом се сгъсти достатъчно, спираме да бъркаме и започваме да месим и да добавяме брашно до получаването на меко тесто.

Готовото тесто разточваме на не много тънка кора, режем на квадратчета или ромбчета и пускаме в загрятото олио.

След като се изпържат от едната страна, ги обръщаме, щом са готови ги изваждаме с решетъчна лъжица.

Не е необходимо да ги подсушаваме с кухненска хартия, бухтичките няма да са мазни.

Може да поднесем както със сладко, така и със солено , защото бухтичките имат неутрален вкус.

Бих препоръчала пудра захар или сирене.подобни рецепти тук

5 20
4 1
3 0
2 0
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Mihail Mihailov
Mihail Mihailov
17.01.2017 08:13
stranotni buntichki vsjka sedmicha si gi oravj
4
0
Зорница Христова Михова
бързо и лесно
вкусна закуска
всички много ги харесаха в къщи!
5
1
Katia Filkova
Katia Filkova
15.01.2017 09:44
Страхотна рецепта
5
0

Виж всички коментари или напиши такъв