Бабините бухти с 1 яйце

29/05/2016
Наталия Петрова
отНаталия ПетроваГотвач3526692562
"Баба готви хем най-вкусно, хем и най-икономично. На всичкото отгоре винаги ни поднася тези бухтички с домашно сладко Пожелаваме и на вас да ви е сладко!"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
140 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо555 389
  • Преглеждания за месеца9190
  • Преглеждания за седмицата854
  • Коментирана11 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена140

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Включете олиото да загрява в подсушен тиган или тенджера. Докато олиото загрява, приготвяме тестото. В купа слагаме млякото и в него загасяме содата, разбъркваме хубаво и чукваме вътре и яйцето, слагаме и солта и захарта, отново разбъркваме и постепенно добавя брашно.

Щом се сгъсти достатъчно, спираме да бъркаме и започваме да месим и да добавяме брашно до получаването на меко тесто.

Готовото тесто разточваме на не много тънка кора, режем на квадратчета или ромбчета и пускаме в загрятото олио.

След като се изпържат от едната страна, ги обръщаме, щом са готови ги изваждаме с решетъчна лъжица.

Не е необходимо да ги подсушаваме с кухненска хартия, бухтичките няма да са мазни.

Може да поднесем бухтите със сладко, така и със солено , защото бухтичките имат неутрален вкус.

Бих препоръчала пудра захар или сирене.подобни рецепти тук

5 25
4 2
3 0
2 0
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Gergana Tsvetanova
Gergana Tsvetanova
08.07.2018 17:20
Любими бухтички!Бързи и икономични!
0
0
Petya Mincheva
Petya Mincheva
25.06.2018 11:40
Страхотни стават! Аз натрошавам вътре и сиренце. Тестото го правя толкова меко, че не го разточвам, а го разплесквам с ръка върху набрашнения плот, до около 1 см дебелина. Пържа в повече олио, да плуват в него. Така бухтичките сами се обръщат като се изпържат от едната страна. Стават за нула време :)
0
0
Яница Николова
Много апетитни!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв