Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Бухти»Бабините бухти с 1 яйце

Бабините бухти с 1 яйце

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9812k2
16/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1
"Баба готви хем най-вкусно, хем и най-икономично. На всичкото отгоре винаги ни поднася тези бухтички с домашно сладко Пожелаваме и на вас да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 к.л.с връх
  • сол - щипка
  • захар - щипка
  • брашно - колкото поеме
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете олиото да загрява в подсушен тиган или тенджера. Докато олиото загрява, приготвяме тестото. В купа слагаме млякото и в него загасяме содата, разбъркваме хубаво и чукваме вътре и яйцето, слагаме и солта и захарта, отново разбъркваме и постепенно добавя брашно.

Щом се сгъсти достатъчно, спираме да бъркаме и започваме да месим и да добавяме брашно до получаването на меко тесто.

Готовото тесто разточваме на не много тънка кора, режем на квадратчета или ромбчета и пускаме в загрятото олио.

След като се изпържат от едната страна, ги обръщаме, щом са готови ги изваждаме с решетъчна лъжица.

Не е необходимо да ги подсушаваме с кухненска хартия, бухтичките няма да са мазни.

Може да поднесем бухтите със сладко, така и със солено , защото бухтичките имат неутрален вкус.

Бих препоръчала пудра захар или сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
528
42
30
20
12
Дай твоята оценка:

Коментари

AnYo
AnYo
Много вкусни станаха от първия път! Точно като на баба :)
12.03.2023 13:25
1
1
Анонимен
Анонимен
Да се сложи маслото да се загрее и да се прави тестото!?!?! Тотален абсурд. Омесва се тестото и задължително почива 10- 15 минути. Това е много важно за да бухнат бухтите.
07.06.2022 09:21
12
3
Анонимен
Анонимен
Абе вие за грам не сте ли чували какви е тази мярка. "колкото поеме" чаени чаши, супени лъжици, абе хора има грамаж. Аз съм професионален сладкар и никога не съм виждал подобна пародия, всички рецепти се изпълняват по грам и милилитър и т.н.
23.06.2021 10:54
14
4
Албена
Албена
Страхотни, както винаги.. Особено ако ги разрежете и напълните със сладко и сирене ?
16.08.2020 09:16
5
anelia83
anelia83
Чудесни са! Брашното, което сложих аз и съм доволна от резултата, беше 3 чаши и половина по 220гр. някъде... Тестотото не трябва да лепне, но и да е сравнително меко на допир. Среден огън на пържене. Успех! ;)
03.06.2019 19:55
1
3
Потребител#201180
Потребител#201180
Благодаря на авторката за труда, но като начинаещ в материята (при мен не се получиха) имам една препоръка. Несериозно е, в наше време, да се пише брашно, колкото поеме при изобилието от точни и евтини кухненски везни. Отделно, в помощ, би била и температурата на пържене, дори да не е в градуси, но слаб, среден или силен огън смятам, че е достатъчно.
23.04.2019 11:02
8
1
Ани
Ани
Това наистина са бухтите на баба (най-вкусните). Много благодаря за хубавата рецепта.
16.12.2018 13:38
5
1
Потребител#208934
Потребител#208934
Mnogo vkusni stanaha moite po-tazi recepta, samo neznam kak da go napravq kato "Sgotveno"
09.09.2018 16:44
Gergana Tsvetanova
Gergana Tsvetanova
Любими бухтички!Бързи и икономични!
08.07.2018 17:20
6
1
Petya Mincheva
Petya Mincheva
Страхотни стават! Аз натрошавам вътре и сиренце. Тестото го правя толкова меко, че не го разточвам, а го разплесквам с ръка върху набрашнения плот, до около 1 см дебелина. Пържа в повече олио, да плуват в него. Така бухтичките сами се обръщат като се изпържат от едната страна. Стават за нула време :)
25.06.2018 11:40
11
1
Яница Николова
Яница Николова
Много апетитни!
03.06.2018 22:51
3
1
Потребител ROSY
Потребител ROSY
Много ми харесаха и се приготвят за нула време :)
19.12.2017 14:08
6
2
Mihail Mihailov
Mihail Mihailov
stranotni buntichki vsjka sedmicha si gi oravj
17.01.2017 08:13
7
Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
бързо и лесно
вкусна закуска
всички много ги харесаха в къщи!
17.01.2017 05:46
12
1
Katia Filkova
Katia Filkova
Страхотна рецепта
15.01.2017 09:44
12
1
Марияна Мутафчиева
Марияна Мутафчиева
Станаха повече от супер! Препоръчвам!
12.01.2017 11:17
9
1
Покажи всички подкоментари
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Рецептата е аналогична на моята с която правя мекички,но ползвам 2яйца.Бухтички аз наричам тестените изделия,които правя с по течно тесто и го загребвам с лъжица,след което пускам в мазнина,а тези които са с тесто за разточване наричам мекички.
Дали защото ги разточих на по тънко или някъде другаде сгафих,но ми се получиха кухи отвътре.Иначе и с едно яйце си стават супер!
18.06.2016 08:13
34
9
2
Покажи всички подкоментари
Петя
Петя
Ужааас, че това олио няма ли да се запали докато се омеси тестото :D :D :D дано няма такива, които да изпълняват стъпка по стъпка :D
16.06.2016 09:04
62
13
5
Покажи всички подкоментари
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Само като гледам и огладнявам , рецептата е както и аз я знам ,но понякога слагам 2 яйца ,а може и без тях зависи от режима на хранене
29.05.2016 10:46
18
3
1
Покажи всички подкоментари