Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Пита с какаова глазура

Пита с какаова глазура

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Пита с какаова глазура
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 5
29/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"А вие си мислихте, че питките просто няма как да станат още по-вкусни"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 350 мл
  • кисело мляко - 80 г
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • мая - 1 бр. суха
  • олио - 50 мл
  • брашно - 900 г
  • за какаова глазура
  • какао - 3 с.л.
  • захар - 1 к. ч.
  • брашно - 2 с.л.
  • вода - 1 к.ч.
  • масло - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активираме маята в малко мляко с 1 с.л. захар и 1 с.л. брашно. Разбиваме яйцата и добавяме останалото мляко и олио.

Пресяваме брашното и с всички продукти замесваме еластично тесто, което оставяме да втаса на топло.

Втасалото тесто го разделяме на четири равни части и разточваме всяко на хубава, обла кора.

Приготвяме глазурата, като я варим на котлона и прибавяме маслото. Вече охладена, мажем първата кора, върху нея слагаме втората и така с 3-те без последната.

Режем на 8, като центърът остава неразрязан. Всяко парче го режем по средата и промушваме от долу нагоре. Може всички да се заоблят надолу или през 2 за по-интересно.

Оставяме питата да втаса на топло, след което я мажем с разбито яйце. Посипваме със захар и печем в загрята фурна на 160 градуса.

Имайте предвид, че тази пита се пече по-бързо от другите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: