Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Питки с кайма и моцарела

Питки с кайма и моцарела

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9812k2
Питки с кайма и моцарела
Снимка: Наталия Петрова
1 / 7
29/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • хлебчета - 6 бр.
  • кайма - 300 г овкусена
  • моцарела - 200 - 250 г
  • кашкавал - 100 г
  • лук - 1 глава кормид
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • жълтъци - 1 за намазване
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и с каймата и магданоз се запържват до готовност в тиган с малко олио (4-5 с.л.).

Разрязваме хлебчетата на две, слагаме долната им част в тавичка, разпределяме каймата върху тях, след това резени моцарела, след това настърган кашкавал.

Затваряме с другата част на хлебчетата и мажем с жълтъка и поръсваме с малко ситно нарязан магданоз.

Печем в загрята на 200 градуса фурна за 10-15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

К К
К К
Много са вкусни и аз често прави и слагам и с извара правя и стават много вкусни!
30.05.2016 11:21
Евтини Рецепти
Евтини Рецепти
Toва е чудесно за и за закуска и за бърз обяд.
29.05.2016 17:55
1
Покажи всички подкоментари