Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Тарт»Тарт с извара и шунка

Тарт с извара и шунка

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Тарт с извара и шунка1 / 2
03/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
75 мин.
"Викайте ми шеф, Мастър шеф!"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г, за масленото тесто
  • масло - 125 г
  • яйца - 1 брой
  • вода - 4 и 1/2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • извара - 400 г, за плънката
  • яйца - 4 броя
  • чушки - 2 броя зелени
  • чушки - 2 червени
  • домати - 200 г чери
  • сирене - 50 г
  • кашкавал - 100 г, настърган
  • шунка - 150 г
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче - 2 щипки
  • босилек - 1 - 2 с.л накълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и сложете в него солта, за да приготвите ронливото тесто. Към него добавете нарязаното на малки кубчета изстудено масло.

Започнете да месите старателно, така че маслото да се слее с брашното. Добавете яйцето и водата и доомесете, докато тестото не започна да се отделя от стените на купата.

Оформете го на топка и го обвийте в кухненско фолио. Сложете го в хладилника да стегне за 30 минути. През това време нарежете чушките и доматите на дребни парченца.

Може да използвате и сушени домати по желание. Добавете към тях изварата, настъргания кашкавал и натрошеното сирене.

Разбъркайте и добавете нарязаната на дребни парченца шунка, 4-те яйца. Объркайте добре плънката със сол, черен пипер на вкус, накълцан босилек и щипки индийско орехче.

Разточете престоялото тесто както е с найлона на лист с дебелина 5 см. Листът трябва да е малко по-голям от дъното на тавата и да покрива почти целите й стени.

Надупчете с вилица леко тестото и изсипете плънката, след което я загладете. Поръсете с малко галета или царевично брашно.

Сложете тарта с извара и шунка да се пече в предварително загряна на 190 градуса фурна, докато хване апетитен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
40
31
20
10
Дай твоята оценка: