Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Панирани Сиренца»Панирано сирене с орехова коричка

Панирано сирене с орехова коричка

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Панирано сирене с орехова коричка1 / 3
03/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Удивителен аромат и вкус, в които веднага се влюбихме. Опитайте и ще разберете за какво кулинарно вълшебство говорим"

Необходими Продукти

  • сирене - 400 г, твърдо
  • яйца - 2 броя
  • галета - 2 - 3 с.л.
  • орехи - 2 с.л. смлени
  • оцет - 1 с.л.
  • риган - 1/2 ч.л. сух
  • босилек - 1/2 ч.л. сух
  • черен пипер
  • мазнина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете сиренето за 10-тина минути във фризера. През това време разбийте заедно яйцата с оцета. Отделно смесете галетата, смлените орехи, черния пипер, , босилека и ригана.

Нарежете сиренето на 4 по-дебели платки. Загрейте мазнина в тиган с незалепващо покритие. Оваляйте парчетата сирене първо в яйцата, после в галетата и отново в яйцата.

Панировката трябва да покрие сирената обилно. Изпържете панираните сирена равномерно от двете страни. Щом се зачервят хубаво от едната страна, внимателно ги обърнете от другата.

Извадете ги върху решетка, под която има кухненска хартия. Поднесете панираното сирене с орехова коричка с гарнитура по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Nina Nikolova
Nina Nikolova
аз направих сиренцето , и си го сложих в салатата :) вкусно е и приятно хрупкаво
11.02.2016 13:04
Nina Nikolova
Nina Nikolova
мм страхотен вкус ;)
01.02.2016 23:13
Милена
Милена
полято с мед и още малко орехи, гарнирано с печени круши или ябълки.......Задължително чаша вино,върви и с бяло и червено
15.07.2013 22:33
Мария
Мария
Едно от любимите ми панирани ястия
15.07.2013 21:49