Шоколадово тирамису

04/11/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90510328
"Уверяваме ви, че Роси готви едни от най-хубавите сладки десерти, а ние - стараем се да не прекаляваме с тях "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо55 221
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете шоколада и го разтопете на водна баня. Оставете леко да се охлади и го разбъркайте внимателно с разбитата сметана и Маскрапонето. По желание може да подсладите крема с количество захар на око.

Смесете кафето с рома. Потапяйте всяка бишкота за кратко в кафето. Подредете основата, покрийте с крем, отново ред бишкоти, крем, ред бишкоти и завършете с крем.

Отгоре поръсете леко с кафе мока и какао. Оставете Шоколадовото тирамису в хладилника поне за 1 час, а най-добре - за една нощ.
подобни рецепти тук

5 17
4 11
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Десислава
Десислава
16.01.2015 23:30
Моля опитвайте се да пишете грамотно!
3
0
иванка генова
иванка генова
29.12.2014 20:34
Харесвам блгарска куфня как сепреготвят слаткишите това миелюбимото правене ф куфнята
0
4
Пепина
Пепина
05.06.2013 17:34
Изпробвала съм няколко варианта за крем на бишкотена торта, но този ми допадна най-много. В къщи харесваме тъмните кремове.
0
0
иванка генова
иванка генова
29.12.2014 20:36
Заготвяне ислаткиши мисе отдава по поколение такае исерадвам че имаме влзарска куфня
0
3

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!