Мариновани шипки без варене

29/05/2016
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1268134112583
"Пикантни мариновани чушлета, които се приготвят лесно, бързо и имат чудесен вкус!"
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 358
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нацепете лютите чушки само от долната страна.

В бурканите наредете плътно чушлетата и сложете на един компотен буркан по 5 с.л. оцет, захар - 2 с.л., сол - 1 с.л.

Доливате със преварена вода и най-отгоре слагате по няколко стръка керевиз.

Затваряте хубаво винтовите капачки и разклащате, да се разтопи захарта.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

marcheva14
marcheva14
19.07.2017 14:55
Ванче, разреших си да добавя още една снимка към твоята рецепта. Разликата е само в това , че добавям щипка черен пипер.
Ванче, да ги въртя ли тези буркани всеки ден или нещо им няма и така да си останат, не знам, аз много не съм по туршиите. Правя само тези люти чушлета и още една която също не се вари и това. По шест буркана от всеки модел и ми е достатъчно. Марчето
0
0
marcheva14
marcheva14
19.07.2017 22:41
Добави коментар. Ванче, благодаря. Ще ги обръщам няколко дни и толкова и после ги прибирам.
0
0
Ваня Георгиева
Здравей Марче! Един два дена може да ги разклащаш, елементарна е рецептата но пък стават вкусни. Аз предпочитам пуканите рибки защото са по малко лютички.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв