Пълнени тиквички с яйца

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9812k2
Пълнени тиквички с яйца
Снимка: Наталия Петрова
2 / 4
29/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Страхотна рецепта за любителите на вкусното хапване !"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр. малка
  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал - 20 г
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичката се измива разрязват се на две и се издълбават (като лодки).

След като сме издълбали тиквичките, ги посоляваме, чукваме вътре внимателно по едно яйце и слагаме във фурната, да се пекат на 200-220 градуса за 15 - 20 мин. или до готовност.

Пет минути преди да са напълно готови тиквичките, отваряме фурната и поръсваме по ръбчето на тиквичките настърган кашкавал.

След като са изпечени, изваждаме пълнените тиквички и ги поръсваме със сол, черен пипер и накъсваме малко магданоз отгоре им.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
40
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ivo
Ivo
За 20 минути на 200-220 гр. яйцата ще се вкоравят , което не е добре.
05.06.2016 12:01
3
1
Покажи всички подкоментари
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
В плънката имам и малко натрошено сирене за повече вкус :)))
30.05.2016 06:10
1
Покажи всички подкоментари