Руло от тиквички със сирене и майонеза

29/05/2016
Наталия Петрова
отНаталия ПетроваГотвач3536692572
"Впечатляващ вкус, интересна идея и свежа плънка - това е летният кулинарен фаворит!"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 834
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичката се рендосва и към нея се прибавя сол, яйцата, нарязан на ситно джоджен и брашно, колкото поеме, да се получи гъста смес (малко по гъста от за палачинки).

Готовата смес разстиламе в тавичка върху кухненска хартия и печем на умерена фурна до готовност (около 20 мин.).

След като блатът е готов, го навиваме на руло, докато още е топъл направо с хартията, върху която сме го пекли, и оставяме да изстине напълно.

След като изстине блатът го развиваме, мажем с майонеза, настъргваме отгоре сирене и навиваме отново.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Добромира
Добромира
08.08.2017 13:08
Много вкусно стана, аз лично сложих 200гр. майонеза и 3 супени лъжици кисело мляко за плънка при навиването. Следващия път може би ще добавя и печени червени чушки или пък кисели краставички.
0
0
Гергана  Георгиева
Тази рецепта много ми допадна!Аз само заместих джодена с копър,тъй като според мен тиквичките много си вървят с тази подправка
1
0
Наталия Петрова
Може и с копър,аз имах пресен джоджън.Джоджъна също много си отива с тиквички.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!