Домашен чипс от пресни картофи

29/05/2016
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1325135513354
"Не казваме, че няма да има калории, но обещаваме, че ще е много вкусен и хрупкав и без никакви Е-та "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 688
  • Преглеждания за месеца177
  • Преглеждания за седмицата33
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват, обелват под течаща вода, да им падне кожичката.

Нарязваме ги на уреда за рязане, който има опция за най-тънко рязане, ако нямате такъв уред, ги нарежете със белачка за картофи.

Измийте ги хубаво, да им падне нишестето, и ги пържете във силно сгорещено олио във тенджера или фритюрник.

След което ги сложете на хартия, да се отцедят от олиото, и по желание поръсете със червен пипер и сол.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

emiliq
emiliq
02.06.2016 21:15
mnogo vkusno
1
0
Ваня Георгиева
Дори от старите картофи става по плътен и хрупкав но нямах а само пресни.
1
0
Катя Благоева
Много добре са се получили и аз правя и от стари също става
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв