Разядка с патладжан и лук

29/05/2016
Наталия Петрова
отНаталия ПетроваГотвач3446692552
Приготвяне5 мин.
Готвене60 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо428
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се разрязва на две по дължина, посолява се и се оставя да се оцеди (около 30 мин). След като се е отцедил, патладжана го изплакваме и слагаме с кората нагоре във фурната да се изпече до готовност (30-40 мин. на 180-200 гр.).

След като се изпече патладжана го оставяме да изстине и през това време запържваме лука. Лукът се нарязва на полумесеци, овалва се в сол и олио и се пече в сух тиган (да не омеква много).

След като патладжана изстине го обелваме нарязваме на малки кубчета и към него прибавяме ситно нарязани магданоз и чесън, както и черен пипер и олио на вкус.

В центъра на чиния слагаме от патладжана, около него слагаме от лука, а върху патладжана се слага 1 лъжичка лютеница.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар