Содената питка на баба

30/05/2016
Plesneva
отPlesnevaПомощник Готвач1723512522
"Една от най-строго пазените тайни на баба - точната рецепта за най-вкусната содена питка "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
36 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо74 358
  • Преглеждания за месеца16088
  • Преглеждания за седмицата107
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена36

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте киселото мляко със содата и оставете да шупне, след което постепенно започнете да добавяте част от брашното и солта, като не спирате да бъркате.

Добавете още малко брашно, докато тестото стане доста гъсто. Останалото брашно изсипете на плота и изсипете върху него гъстото тесто, след което започнете да месите, докато усвоите всичкото брашно.

Сложете хартия за печене на тавата и прехвърлете оформения хляб. Задължително направете няколко разреза в тестото. Така хлябът ще се изпече по-добре.

Пъхнете печивото в предварително загрята на 180 градуса фурна. Печете около 45 или до готовност. Изпеченият хляб покрийте с чиста кърпа и оставете така половин час.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Roksi
Roksi
20.04.2018 15:11
Вкус, който те връща в детството. Благодаря за рецептата. Толкова лесна и същевременно толкова вкусна.
0
0
Ваня Георгиева
Станала е уникална как се е пукнала само, много ме радват такива рецепти като са изпълнени перфектно.
1
0
Plesneva
Plesneva
30.05.2016 12:32
Хубаво е и веднага след като я извадиш от фурната да сложиш бучка масло.То се разлива от топлината и я облива отвсякъде.Става изключително вкусна.
2
0
Plesneva
Plesneva
30.05.2016 12:29
Този ефект се получава от предварителното рязане на питката :) Наистина изглежда като пукнала се. :)
2
2

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!