Содената питка на баба

30/05/2016
Plesneva
отPlesnevaПомощник Готвач1723512522
"Една от най-строго пазените тайни на баба - точната рецепта за най-вкусната содена питка "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 712
  • Преглеждания за месеца91
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте киселото мляко със содата и оставете да шупне, след което постепенно започнете да добавяте част от брашното и солта, като не спирате да бъркате.

Добавете още малко брашно, докато тестото стане доста гъсто. Останалото брашно изсипете на плота и изсипете върху него гъстото тесто, след което започнете да месите, докато усвоите всичкото брашно.

Сложете хартия за печене на тавата и прехвърлете оформения хляб. Задължително направете няколко разреза в тестото. Така хлябът ще се изпече по-добре.

Пъхнете печивото в предварително загрята на 180 градуса фурна. Печете около 45 или до готовност. Изпеченият хляб покрийте с чиста кърпа и оставете така половин час.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Георгиева
Станала е уникална как се е пукнала само, много ме радват такива рецепти като са изпълнени перфектно.
1
0
Plesneva
Plesneva
30.05.2016 12:32
Хубаво е и веднага след като я извадиш от фурната да сложиш бучка масло.То се разлива от топлината и я облива отвсякъде.Става изключително вкусна.
1
0
Plesneva
Plesneva
30.05.2016 12:29
Този ефект се получава от предварителното рязане на питката :) Наистина изглежда като пукнала се. :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв