Обикновени пърленки без мая

30/05/2016
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф97812329003
"Най-вкусните пърленки са най-обикновените пърленки, които се приготвят без мая "
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 986
  • Преглеждания за месеца264
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата и към тях добавяме киселото мляко, като преди това сме изгасили содата в него.

Разбъркваме добре и прибавяме от брашното и зехтина. Замесваме тесто, което да не е лепкаво.

Разточваме си обли питки, немного дебели и загряваме котлона, като мажем тигана.

Запичаме ги първо от едната, после от другата страна.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Сия Рибагина
Сия Рибагина
08.06.2016 16:06
Моите малко ги попрепекох умишлено,с цел да са по хрупкави,но си останаха меки.Пекох ги на уреда за палачинки,бързо стават,но е добре да се хапват веднага,изстинат ли изпръхват и стават някак жилави,содата трябва да се намали според мен,много е супена лъжица за кафеена чашка мляко,даже следващия път бих я изключила
1
0
Веселина Константинова
Много интересни са станали с валяка за тесто. Така са по-закачливи. Надявам се и на вкус са страхотни!
1
0
Катя Благоева
Много хубава визия имат!
0
0
Ваня Георгиева
Благодаря! С валяка за тесто ми харесват повече отколкото да са гладки.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв