Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Обикновени пърленки без мая

Обикновени пърленки без мая

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Обикновени пърленки без мая2 / 4
07/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Най-вкусните пърленки са най-обикновените пърленки, които се приготвят без мая"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • брашно
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 с.л.
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата и към тях добавяме киселото мляко, като преди това сме изгасили содата в него.

Разбъркваме добре и прибавяме от брашното и зехтина. Замесваме тесто, което да не е лепкаво.

Разточваме си обли питки, немного дебели и загряваме котлона, като мажем тигана.

Запичаме пърленките първо от едната, после от другата страна.

Обикновените пърленки без мая са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Моите малко ги попрепекох умишлено,с цел да са по хрупкави,но си останаха меки.Пекох ги на уреда за палачинки,бързо стават,но е добре да се хапват веднага,изстинат ли изпръхват и стават някак жилави,содата трябва да се намали според мен,много е супена лъжица за кафеена чашка мляко,даже следващия път бих я изключила
08.06.2016 16:06
2
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Много интересни са станали с валяка за тесто. Така са по-закачливи. Надявам се и на вкус са страхотни!
30.05.2016 14:39
1
К К
К К
Много хубава визия имат!
30.05.2016 12:51
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Мъжът ми е измайсторил една плоча която слагаме на котлон, може и на барбекю и на нея се запичат много хубаво и пържоли и пърленки, каквото искаш с две думи. Но и в тиган ги правя и пак стават.
30.05.2016 10:46
1
1
Покажи всички подкоментари
Потребител#167180
Потребител#167180
На какво са печени, много са интересни?
30.05.2016 10:36