Катми с кашкавал

30/05/2016
Марияна
отМариянаМастър Шеф6642575884
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо404
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява. Загрявам за кратко млякото и размивам маята със захарта вътре. Яйцето разбивам хубаво. Настъргвам кашкавала.

Всичко обърквам много добре в дълбока купа. Оставям да втаса настрани за 30 мин.

Нагрявам си тигана, вътре го намазвам леко с олио само първия път, после не залепват катмите.

С черпак си изсипвам на 3 места в тигана. Пека ги от двете страни, като ги обръщам.

Стават меки, вкусни и малко дебели. Хапваме с компот.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Марияна
Марияна
30.05.2016 10:27
Не, ни ми залепнаха.Направих си кашата.Излях си в тигана. Само първият път го намазах леко с олио, повече след това не съм мазала тигана.Обръщах ги с шпатола.Пекох ги на тефлонов тиган.Изпитана е рецептата, не мисля че ще имате проблем.
0
0
Ваня Георгиева
Искам да попитам кашкавала не се ли стапя докато се изпичат, защото веднъж правих и се залепяха заради кашкавала.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!