Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Катми»Катми с кашкавал

Катми с кашкавал

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Катми с кашкавал
Снимка: Марияна
1 / 5
30/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Може да сте чували за тези катми, но докато не ги опитате, нямате идея колко са вкусни"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • олио - за намазване на тигана
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • мая - 1/4 пакетче
  • кашкавал - 80 г
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява. Загрявам за кратко млякото и размивам маята със захарта вътре. Яйцето разбивам хубаво. Настъргвам кашкавала.

Всичко обърквам много добре в дълбока купа. Оставям да втаса настрани за 30 мин.

Нагрявам си тигана, вътре го намазвам леко с олио само първия път, после не залепват катмите.

С черпак си изсипвам на 3 места в тигана. Пека ги от двете страни, като ги обръщам.

Стават меки, вкусни и малко дебели. Хапваме с компот.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марияна
Марияна
Не, ни ми залепнаха.Направих си кашата.Излях си в тигана. Само първият път го намазах леко с олио, повече след това не съм мазала тигана.Обръщах ги с шпатола.Пекох ги на тефлонов тиган.Изпитана е рецептата, не мисля че ще имате проблем.
30.05.2016 10:27
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Искам да попитам кашкавала не се ли стапя докато се изпичат, защото веднъж правих и се залепяха заради кашкавала.
30.05.2016 10:15